Jelenlegi szövegméret: 100%

Látássérült Mentor-szülő Hálózat

Lehet, hogy nem lát?
Mi a baj?
Valamit tennem kéne?
Kit kérdezzek?
Ki segíthet?

VAN, AKI SEGÍTHET!
A látássérült (látássérültként) gyermeket nevelő mentorszülők hálózata!

A mentorszülő hálózat szórólapja letölthető ide kattintva.

A mentorszülő hálózat azért jött létre, hogy segítséget nyújtson, ha gyermeke valamilyen szemproblémával született, esetleg teljes látásvesztés veszélye is fennáll, és Ön ebben a helyzetben nagyon egyedül érzi magát és tanácstalan.

Keressen e-mailben illetve hívjon bennünket! A mentorszülők elérhetőségei megtalálhatók a VGYKE honlapján: http://www.vgyke.com/szolgaltatasaink/mentorszulo-halozat/

Várjuk jelentkezését, ha gyermekének (unokájának) bármilyen fokú és eredetű látássérülése van, és Ön tele van olyan kérdésekkel, amelyekre a választ talán csak hasonló sorsú szülők segítségével találhatja meg.

  • Hogyan lehet ezt egyáltalán túlélni?
  • Mi a korai fejlesztés jelentősége, hol és hogyan zajlik?
  • Hogyan működtethetők praktikusan a hétköznapok?
  • Milyen támogatásra, ellátásra jogosultak?
  • Milyen alternatívák merülnek fel óvoda- illetve iskolaválasztáskor?
  • Mik a speciális intézmények előnyei, hátrányai? stb.

A mentorszülők baráti kezet és szakmai segítséget nyújthatnak, praktikus tanácsokat adhatnak a mindennapokra – és ami a legfontosabb: igazán tudják, mit érez Ön!

A mentorszülők munkájukat önkéntesként, térítésmentesen végzik. Felkereshetők a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének honlapján: http://www.vgyke.com/szolgaltatasaink/ Itt a bemutatkozó anyaga alapján Ön kiválaszthatja azt a mentorszülőt, akinek tapasztalata, személyisége a leginkább segítséget jelenthet az Ön egyedi élethelyzetében, és telefonon vagy elektronikus úton felveheti vele a kapcsolatot. Várjuk jelentkezését!

Ha érdekesnek találtad, add tovább:
facebook Google+ Twitter